Job opportunities

ONDERZOEKSMEDEWERKER EFFECTEN VAN MICROPLASTICS IN DE BODEM

ONDERZOEKSMEDEWERKER EFFECTEN VAN MICROPLASTICS IN DE BODEM

Ben je geïnteresseerd in de risico’s van micro- en nanoplastics voor het milieu? De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is op zoek naar een onderzoeksmedewerker die wil onderzoeken wat de effecten van microplastics in de bodem zijn.

Functieomschrijving

De onderafdeling A-LIFE / Ecology and Evolution van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft een positie beschikbaar voor een onderzoeksmedewerker binnen het project “Plastic in Agricultural Production: Impacts, Lifecycles and LONg-term Sustainability” (PAPILLONS). PAPILLONS wordt gefinancierd door het Horizon 2020 Framework Programme for Research and Innovation (2014-2020) van de Europese Unie, onder project No. 101000210. Het PAPILLONS consortium omvat 20 universiteiten, onderzoeksinstituten, ondernemingen en partner organisaties uit 11 Europese landen en China. Daarmee is het een platform voor het onderzoeken van de duurzaamheid van het gebruik van plastic in de Europese landbouw, met name van de emissie en effecten van micro- en nanoplastics (MNPs) en de daarin aanwezige chemische additieven in de bodem.

De onderzoeksmedewerker (biologisch analist) zal werkzaam zijn bij de sectie Dierecologie van de onderafdeling A-LIFE / Ecology and Evolution en belast zijn met de coördinatie en uitvoering van mesocosm-experimenten waarin het gedrag en de effecten van micro- en nanoplastics in de bodem worden onderzocht door verschillende partners uit het PAPILLONS consortium. Daarnaast zal de onderzoeksmedewerker betrokken zijn bij de uitvoering van een drietal veldexperimenten, die door partners in het consortium worden uitgevoerd. De onderzoeksmedewerker zal verantwoordelijk zijn voor de identificatie van bodem-evertebraten in monsters uit de veld- en mesocosm-experimenten, met name van springstaarten en mijten.

Het werk zal bijdragen aan de ontwikkeling van kennis over het gedrag en transport van micro- en nanoplastics en chemische additieven in de bodem, hun effecten op de biodiversiteit en het functioneren van de bodemlevensgemeenschap (micro-organismen, fauna, flora), en de mogelijke opname in bodemorganismen en doorgifte in de voedselketen.

Van de onderzoeksmedewerker wordt een actieve rol verwacht in de planning en uitvoering van de mesocosm-experimenten, en de bijdrage aan de veldexperimenten.

je taken
  • Coördinatie en uitvoering van mesocosm-experimenten in het zogenaamde CLIMECS systeem van de Vrije Universiteit
  • In samenwerking met collega’s van partnerorganisaties, bemonstering van mesocosm- en veldexperimenten voor de analyse van effecten van micro- en nanoplastics op diverse componenten van de bodemlevensgemeenschap
  • Soorts-identificatie van bodem-evertebraten, met name van springstaarten en mijten, in grondmonsters uit de mesocosm- en veldexperimenten
  • Rapportage van bevindingen aan de directe leidinggevenden en aan collega’s van partnerorganisaties
Functie-eisen

We zoeken een biologisch analist op HBO niveau met kennis van de bodembiologie en goede communicatieve eigenschappen, zowel in woord en geschrift (in het Engels). Kennis van en ervaring met de identificatie van bodem-evertebraten strekt tot de aanbeveling. Kandidaten moeten in staat zijn zelfstandig te werken, maar ook goed kunnen samenwerken met collega’s van partnerorganisaties.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.367 (schaal 7) en maximaal €3.196 (schaal 7) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte. 

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van de solliciteerbutton uiterlijk 21 november 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. Sollicitatiegesprekken vinden plaats eind november en/of begin december 2021. 

Meer informatie & solliciteren via: https://werkenbij.vu.nl/ad/papillons/dw6nuy