Internships/volunteer

Ecoloog

Ecoloog

Antea group biedt een ecologiestage aan waarin verschillende onderwerpen centraal kunnen staan.

achtergrond

Bij Antea Group werken onze ecologen aan onder andere quickscans, natuurtoetsen, ontheffingsaanvragen, biodiversiteitsprojecten, ecologische ontwerpen en ecologische begeleiding. Daarnaast zijn we veelvuldig bezig met soortenonderzoek in het veld.

In het kader van dit soortenonderzoek voeren wij onderzoek uit ten behoeve van het verbeteren of optimaliseren van het werk van de ecologische adviseur, zoals het ontwikkelen van methoden om beschermde soorten effectiever te waarnemen. Voorbeelden hiervan zijn het onderzoek naar effectieve lokstoffen en effectieve onderzoeksmethoden naar kleine marterachtigen. Dit doen wij meestal samen met andere partijen, zoals de Zoogdiervereniging. Voor de uitvoering van nieuw en aanvullend onderzoek zijn wij op zoek naar studenten die een soortgelijke opdracht in het kader van een stage of afstuderen op zich willen nemen.

Wat ga je onderzoeken?

Wij hebben een aantal projectvoorstellen klaarliggen, maar in overleg kunnen we uiteraard kijken of er mogelijkheden zijn om een ander gerelateerd onderzoeken op te zetten. Je kunt de volgende werkzaamheden verwachten (varierend per opdracht):

  • Je doet een bureaustudie, in combinatie met veldwerk;
  • Je voert gesprekken met ecologen en experts op het gebied van de betreffende soort(en);
  • Je gaat op zoek naar de meest effectieve en werkbare onderzoeksmethoden;
  • Je werkt de resultaten uit in een rapportage en schrijft hierover een artikel;
  • Je presenteert het onderzoek aan het einde van de onderzoeksperiode;
  • Daarnaast ben je breder inzetbaar bij werkzaamheden van ons team ecologen.

Je komt in aanmerking voor deze stage als je een Hbo of Wo opleiding volgt in de richting Ecologie, een rijbewijs hebt en 4 tot 6 maanden beschikbaar bent voor een stage. Je werkt grotendeels vanaf het kantoor van Antea Group in Oosterhout (NB).

Interesse? Laat het weten! Vertel ons in een motivatie en cv wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt. Als je vragen hebt, bel of app dan met Jeffrey Peereboom, via 06 – 22 80 85 64 of per e-mail.