Job opportunities

Terrestrisch onderzoeker en consultant

Carmabi (Caribbean Research and Management of Biodiversity) is een stichting gevestigd in Curaçao die in het kader van de realisering van duurzame ontwikkeling de volgende activiteiten verricht: ecologisch onderzoek, natuurbeheer, natuureducatie en advisering/consultancy. De activiteiten van de stichting zijn ondergebracht in vier afdelingen. Binnen de afdeling advisering/consultancy vindt terrestrisch biologisch onderzoek en de uitvoer van adviesopdrachten plaats. Bij de adviesopdrachten gaat het ondermeer om producten zoals biologische en natuurwaarden inventarisaties, de bepaling van beschermingsprioriteiten, milieu en natuur effectrapportages, het uitbrengen van adviezen t.b.v. ruimtelijke planning, het maken van digitale vegetatiekaarten, het maken van beheersplannen en het uitvoeren van diverse soorten onderzoeken ter ondersteuning van de realisering van duurzaam natuurbeheer. De opdrachtgevers van de afdeling zijn overheidsinstanties en particulieren waarbij vermeld moet worden dat de opdrachten ook op de andere Caribische eilanden binnen het Koninkrijk kunnen plaatsvinden. Wat betreft terrestrisch biologisch onderzoek is de afdeling bezig met het opzetten van een monitoringsplan dat vooral gericht is op de twee Nationale Parken die in beheer zijn bij Carmabi, namelijk het Christoffelpark en Shete Boka park. Dit plan zal onderdeel zijn van een breder op te zetten natuurbeheersplan voor de parken. In het kader van dit plan loopt een uitgebreid vegetatiekundig onderzoek en zijn meer onderzoeksprojecten (incl. faunistische onderwerpen) gepland. Het Christoffelpark is het gebied met de hoogste biodiversiteit van Curacao. In het Shete Boka park gaat het om het monitoren van internationaal bedreigde zeeschildpaddensoorten tijdens het nestseizoen.

Voor de afdeling Advisering/Consultancy zijn we op zoek naar een: CONSULTANT / BIOLOOG (m/v)

De taken zijn ondermeer:

– Inhoudelijke ondersteuning aan wetenschappelijke onderzoeken en consultancy opdrachten zowel qua opzet, uitvoering en rapportage.

– Acquisitie van opdrachten in en buiten Curaçao en het schrijven van offertes ter verkrijging van nieuwe consultancy opdrachten.

– Het formuleren van onderzoeksvoorstellen.

Functievereisten:

– Afgeronde universitaire studie biologie of relevante natuurwetenschappen

– Ervaring met consultancy werkzaamheden is een pre.

– Bekendheid met de samenleving van de Nederlands Caribische eilanden.

– Goede computervaardigheden (ervaring met GIS en statistische software is een pre).

– Goede kennis van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift, kennis van het Papiaments is een pre.

– Een goede lichamelijke conditie en bestand tegen en affiniteit met veldwerk. – Stressbestendig.

– In het bezit van rijbewijs B.

– Slagen voor medische keuring

Overige competenties:

– Commercieel kunnen denken

– Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden

– Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken

– Flexibele instelling en bereidheid tot reizen

– Leergierige instelling

Carmabi biedt:

– Een fijne werkplek met prettige collega’s.

– 40-urige werkweek

– Gevarieerd werk met veel mogelijkheden voor zelfontwikkeling.

– Collectieve ziektekostenverzekering (BVZ)

– Pensioenvoorziening (Carmabi is aangesloten bij het APC (voorheen APNA))

– Een competitief salaris met vakantiegeld.

Sollicitaties met CV uiterlijk 15 april aanstaande sturen t.a.v. de directeur, de heer ir. P. Stokkermans, per email via p.stokkermans@carmabi.org of per brief met adres: Postbus 2090, Curaçao. Meer informatie is ook te verkrijgen via email adres j.defreitas@carmabi.org of via telefoon 462-4242 tst 505 (Drs. J. de Freitas MBA).