Internships/volunteer

Stageplek broedvogels inventariseren in agrarisch gebied

Stageplek broedvogels inventariseren in agrarisch gebied

Sovon is op zoek naar enthousiaste stagiairs met voldoende veldkennis van Nederlandse broedvogels. Je gaat onder andere broedvogels monitoren in het landelijk gebied en koppelt de resultaten aan vragen die leven op het vlak van (agrarisch) natuurbeheer en –beleid.

Wie zoeken we?

Sovon is op zoek naar enthousiaste stagiairs met voldoende veldkennis van Nederlandse broedvogels. Je gaat onder andere broedvogels monitoren in het landelijk gebied en koppelt de resultaten aan vragen die leven op het vlak van (agrarisch) natuurbeheer en –beleid. Je kunt hierbij denken aan de effectiviteit van bepaalde beheerpakketten, verschillen in aantalsontwikkelingen tussen wel en niet beheerde gebieden en de variatie in respons tussen verschillende soorten afhankelijk van hun eigenschappen. Je dient in het voorjaar beschikbaar te zijn.

Wat bieden we?

We bieden je een spannende stage met een mooie combinatie van veld- en bureauwerk. Desgewenst helpen we je graag bij het formuleren van een onderzoeksvraag. Van Sovon kun je verder een goede begeleiding verwachten, zowel wat betreft de inhoud als bij het regelen van praktische zaken. Meer weten over de mogelijkheden, de stagevergoeding en andere zaken? Mail aan jan-willem.vergeer@sovon.nl