Internships/volunteer

Stage Online Cursussen (5 maanden, sept – jan)

Stage Online Cursussen (5 maanden, sept - jan)

Ben je dol op de natuur en vind je het leuk om mensen iets over die natuur te leren? Sovon Vogelonderzoek Nederland heeft veel kennis over aantallen en verspreiding van wilde vogels in Nederland. Die kennis verzamelt ze grotendeels met vrijwilligers die tellingen doen en andere vogelgegevens verzamelen, ook wel citizen science genoemd. Wil jij ons verder brengen in het online trainen van deze vrijwilligers? Kom dan stage lopen bij Sovon.

Sovon Vogelonderzoek houdt het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bij. We kijken naar de voor- of achteruitgang van vogels, en de oorzaken daarvan. De resultaten van de tellingen die Sovon organiseert vormen een basis voor het natuurbeleid- en beheer in ons land en worden inmiddels voor een breed aantal toepassingen gebruikt. Voor het optimaliseren van de opleiding van onze vrijwilligers zoeken wij een: stagiair(e) Online Cursussen voor 5 maanden (hbo) (periode september – januari)

wat ga je doen?

Met zes collega’s van het team Communicatie verzorg je de communicatie met de vrijwillige vogeltellers. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bieden van cursussen. Hierbij neemt de ontwikkeling van online cursussen een steeds grotere plek in. Tijdens deze stage ontwikkel je een complete online cursus voor deelnemers aan een van de telprojecten van Sovon.

wie zoeken wij?

Je hebt een relevante hbo-opleiding in communicatie of onderwijs binnen de natuur. Je bent een zelfstandige werker die graag toewerkt naar een concreet product. Daarnaast ben je communicatief en creatief. Enige basiskennis van vogels en/of veldbiologie is een pluspunt. Net als ervaring met de ontwikkeling van digitaal lesmateriaal.

wij bieden:
  • Een leuke stage waarin je je ervaring in communicatie en online marketing vergroot.
  • Een dynamische omgeving voor een stage met veel contacten in het vogelonderzoek.
  • Een bescheiden stage- en onkostenvergoeding.
  • De stage geldt voor 5 maanden en is op basis van vier dagen per week.
contact

Bij belangstelling of voor nadere informatie kun je contact opnemen met Albert de Jong.