Internships/volunteer

Stage online communicatie

Stage online communicatie

Kun jij niet kiezen tussen natuur en online media? Mooi, dat hoeft ook helemaal niet! Wij zijn namelijk op zoek naar iemand met een groen hart en digitale handjes. Dit enthousiasme mag je ook nog eens delen met de hele (online) wereld, klinkt goed toch? Door middel van jouw originele en creatieve (web)teksten, social media strategieën en nieuwsbrieven zorg je ervoor dat jong en oud van de bank afkomen en buiten op avontuur gaan. Of dat nu in een moestuin, bos, sloot, Tiny Forest, schooltuin of modderpoel is, er valt genoeg te ontdekken.

Aantal uur: Minimaal 24 uur per week    
Duur dienstverband: 4 tot 6 maanden
Locatie: Amsterdam    
Startdatum: I
n overleg

waar ga je stage lopen?

IVN is een dynamische non-profit organisatie die zich in zet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. 

Tijdens je stage bij IVN word je overal actief bij betrokken en is er de ruimte om je eigen ideeën tot bloei te laten komen. Je werkt in het landelijke team Communicatie & Fondsenwerving bestaand uit 12 professionals vanuit ons kantoor in centrum Amsterdam.

wat ga je doen?

Samen met het team Communicatie & Fondsenwerving werk je aan projecten zoals Tiny Forest om minibossen ter grootte van een tennisveld in heel Nederland aan te leggen en grote publiekscampagnes zoals de Paddenstoelencampagne. Als stagiair(e) werk je aan verschillende onderdelen binnen (online) communicatie, waardoor je uitgebreide werkervaring opdoet. Daarbij is er veel ruimte voor eigen invulling binnen je stage op basis van jouw interesses en leerdoelen.

Denk bijvoorbeeld aan het houden van interviews, samen met onze social experts trainingen geven aan vrijwilligers, meeschrijven aan een lespakket voor basisscholen, een social media strategie maken voor de Paddenstoelencampagne, nieuwsbrieven in elkaar zetten, je tot SEO-expert ontwikkelen voor de webwinkel, bijzondere natuurweetjes opsnorren waarmee jij het IVN Instagram account laat ontploffen en tijdens maakdagen met een team binnen één dag een nieuw product maken, testen en opleveren. Je hoeft je dus niet te vervelen!

wie zoeken wij?
 • Je volgt een hbo/wo studie in de richting van Communicatie/Marketing of vergelijkbaar.
 • Je bent leergierig, proactief, flexibel en enthousiast
 • Je werkt secuur en zelfstandig
 • Je hebt affiniteit met de doelen en campagnes van IVN
 • Je bent een creatief schrijver
 • Ervaring met CMS-systemen, social media en redactie zijn een pré
Wat krijg jij ervoor terug?
 • Je maakt het verschil door mensen dichter bij de natuur te brengen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is, zoals ouderen en kinderen.
 • Ruimte voor eigen inbreng. Afhankelijk van je studie en interesses kun je je stage toespitsen op diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld creatie & redactie, e-mailmarketing, website & webwinkel, projectmanagement en/of ledenwerving.
 • Je werkt in een groot team en wordt begeleid door collega’s met specialismes op het gebied van communicatie, marketing en fondsenwerving.
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station.
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, op basis van 36 uur per week.
 • De mogelijkheid om een onderzoek vanuit je opleiding uit te voeren (maximaal 50% van de uren bij een voltijdsstage). Om voldoende werkervaring en feeling met IVN op te bouwen hanteren we een minimum van 18 uur per week meewerkruimte voor alle communicatiestagiairs.
 • Een geweldige stage volgens onze huidige topstagiaires Joy en Lisette!
interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF o.v.v. ‘Stage Online Communicatie’ naar vacatures@ivn.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Merel den Otter via m.den.otter@ivn.nl.