Job opportunities

Projectmedewerker Natuurontwikkeling

Projectmedewerker Natuurontwikkeling

Voor onze aan zoetwater gerelateerde projecten langs beken, de grote rivieren, in de delta en het laagveengebied zoeken wij een enthousiaste projectmedewerker natuurontwikkeling.

info

24-32 uur per week Vanuit huis

Uiterste reactiedatum: 31 maart 2020

Omschrijving

ARK Natuurontwikkeling is aanjager en kwartiermaker van de ontwikkeling van wilde natuur, in Nederland en aangrenzende buitenlandse landstreken. ARK is in 1989 opgericht om natuur te realiseren én om ons denken over de natuur in beweging te brengen. Sindsdien hebben veel van onze ideeën en ervaringen navolging gevonden in het beheer en uitbreiding van natuur in Nederland.

Anno 2020 is ARK nog steeds een van de weinige natuurorganisaties die het ontwikkelen van nieuwe, wilde natuur als kernstrategie kiest. Wij doen dat door grensverleggende visies te ontwikkelen, nieuwe natuur te ontwikkelen, proefprojecten uit te voeren en educatie van young professionals.

ARK Natuurontwikkeling is een stichting met circa 30 medewerkers. ARK is een platte organisatie met korte lijnen, waar slagvaardigheid belangrijk is. De bedrijfsvoering wordt vanuit het kantoor in Nijmegen verricht; de meeste medewerkers werken vanuit huis.

Wij zoeken een Projectmedewerker Natuurontwikkeling (± 32 uur per week)

FUNCTIE

Voor onze aan zoetwater gerelateerde projecten langs beken, de grote rivieren, in de delta en het laagveengebied zoeken wij een enthousiaste projectmedewerker natuurontwikkeling.

Samen met collega’s en partners ontwikkel je ideeën, toekomstvisies en concrete inrichtingsplannen waarin natuurontwikkeling wordt gecombineerd met waterberging, waterwinning, CO2-vastlegging en zo meer. Je werkt mee aan de uitvoering, monitoring én je weet omwonenden bij onze projecten te betrekken en onze ideeën en resultaten met enthousiasme te delen.

GEVRAAGDE ERVARING EN KWALITEITEN

Van onze medewerkers wordt verwacht dat zij betrokken, vakbekwaam en doortastend zijn én zich bovendien open en ontvankelijk kunnen opstellen. Die kwaliteiten zoeken wij ook in onze nieuwe projectmedewerker natuurontwikkeling.

  • Je hebt een actieve interesse in natuur en draagt de natuurontwikkelingsvisie en ambitie van ARK een warm hart toe. Je weet het “verhaal van ARK” vol enthousiasme en met kennis over te brengen.
  • Je bent een ecoloog met meerdere jaren werkervaring met waterbeheer, landschapsontwerp en/of natuurontwikkeling. Je kunt rekenen aan water (hydrologie), bent handig met kaarten (bijvoorbeeld Q-GIS). Je kunt plannen vertalen naar uitvoering en praktijk. Je bent in staat kostenramingen te maken, planmatig te werken en doelmatige rapportages te maken. Je bent creatief, vindingrijk en hebt ervaring met ontwerpen.
  • Je hebt een hbo-opleiding toegepaste biologie, bos- en natuurbeheer, landschapsontwerp, hydrologie (of vergelijkbaar) afgerond. Je bent een vakbekwaam professional die de benodigde kennis en competenties onderhoudt.
  • Je bent in staat de projectresultaten goed en duidelijk uit te dragen naar de omgeving en het woord te voeren in de media. Mondeling en schriftelijk ben je vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je bent een praktische doener met organisatietalent. Je bent nieuwsgierig en ondernemend, neemt zelf initiatief, laat je niet snel uit het veld slaan en hebt een praktische instelling. In de rol van projectmedewerker ben je in staat en bereid om zelfstandig taken te structureren, uit te voeren en af te ronden binnen een of meerdere projecten.
  • Je hebt een goed inlevingsvermogen. Je bezit de vaardigheid om een open contact op te bouwen met je collega’s en andere betrokkenen. Je bent leergierig, ontwikkelingsgericht en durft je kwetsbaar op te stellen. Je vervult een constructieve rol binnen de projectteams.
ARBEIDSVOORWAARDEN
  • Het gaat om een dienstverband van 1 jaar met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is voor 32 uur per week.
  • Het brutosalaris van een projectmedewerker ligt bij ARK tussen € 2.551 en € 3.772 (salarisschaal B) op basis van 40 uur per week. Inschaling is afhankelijk van je ervaring.

Onze relatief sobere arbeidsvoorwaarden (vastgesteld in juni 2019) zijn gebaseerd op toewijding van onze medewerkers én gericht op flexibel en vrij werken. ARK-medewerkers bepalen zelf (in onderling overleg) hun werktijden en vrije dagen.

Herken je jezelf hierin? Solliciteer dan via info@ark.eu onder vermelding van “sollicitatie projectmedewerker natuurontwikkeling”. Voor nadere vragen en informatie kun je contact opnemen met Jasper Hugtenburg (projectleider), 06-48370753 of Jos Rademakers (directeur), 06-22447461. Graag uiterlijk 31 maart 2020 solliciteren.