Projectmedewerker Ecologie

This vacancy is for Dutch speakers only.

Ben je een gedreven veldecoloog met een uitstekende kennis van de Nederlandse flora en fauna? En zoek je een baan met veel buitenwerk, waarin je bijdraagt aan beter bos, meer natuur en duurzaam grondgebruik? Dan hebben we een interessante functie voor je.

Wie zijn wij?

Bosgroep Midden Nederland (Ede) is een coöperatie van bos- en natuurterreineigenaren met ruim 500 leden. De compacte werkorganisatie (18 medewerkers) adviseert haar leden met passie en vakmanschap en ondersteunt hen bij het organiseren van het beheer en het opstellen en uitvoeren van herstelplannen. We werken nauw samen met kennisinstellingen, brengen onze praktijkervaring in en delen kennis met het werkveld.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste, energieke projectmedewerker Ecologie met de volgende kenmerken:

  • Je hebt een ecologische opleiding op ten minste hbo-niveau en een gedegen kennis van de Nederlandse flora en fauna, in het bijzonder van planten, dagvlinders, libellen en sprinkhanen;
  • Kennis van andere soortgroepen, ervaring met vlakdekkend inventariseren en ervaring met het uitvoeren van vegetatiekarteringen is een pre;
  • Je bent sociaal en functioneert goed in een team, maar kunt ook prima zelfstandig werken;
  • Je hebt een goed analytisch denkvermogen en kunt helder schriftelijk rapporteren;
  • Je beschikt over een rijbewijs B.

Wat ga je doen?

Je werkt mee in ecologische projecten zoals het inventariseren van bossen en natuurterreinen op flora en fauna, het uitvoeren van quick scans in het kader van de Wet natuurbescherming en het verzamelen van abiotische gegevens (terreineigenschappen, waterkwaliteit, bodemeigenschappen).
Op kantoor bereid je het veldwerk voor door bestaande gegevens te verzamelen en in beeld te brengen. De resultaten van het veldwerk werk je uit in rapportages.
Afhankelijk van je opleiding, kennis en werkervaring zijn doorgroeimogelijkheden naar andere ecologische functies op termijn bespreekbaar.

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamisch werkveld. Het team waarbinnen je werkt is collegiaal, informeel en kent een sterke aanpakkersmentaliteit. De functie biedt ruimte voor eigen initiatief. Wij bieden een functie aan voor 32 uur per week, vooralsnog voor de duur van één jaar. De basisstandplaats is Ede. De praktische werkzaamheden kunnen plaatsvinden in Gelderland, Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Interesse?

Stuur je reactie uiterlijk 8 februari 2019 naar Gerard Koopmans (waarnemend directeur): 0318-672626 / 06-50213298, g.koopmans@bosgroepen.nl. Ook voor meer informatie kun je bij Gerard Koopmans terecht.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.