Job opportunities

PROGRAMMAMEDEWERKER SRJS (32 UUR), TIJDELIJK T/M 31 DECEMBER 2020 [Dutch]

PROGRAMMAMEDEWERKER SRJS (32 UUR), TIJDELIJK T/M 31 DECEMBER 2020

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan onze ambitie om de meest inspirerende en impactvolle natuurorganisatie van Nederland te worden? Misschien ben jij onze nieuwe collega!

Intro

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) is ongeveer 150 fte groot en bestaat uit de afdelingen Conservation, Engagement, Organization & Talent Development en Finance & Operations. Binnen de afdeling Conservation zijn we voor het Shared Resources Joint Solutions-programma (SRJS) op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega als Programmamedewerker SRJS, voor 32 uur in de week.

SRJS is een 5-jarig partnerschap (2016-2020) waarbij WWF-NL samenwerkt met IUCN NL en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het doel is om in 16 landen maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden meer te laten samenwerken, om zo gezamenlijke oplossingen te vinden voor een goed beheer van natuurlijke hulpbronnen (Shared Resources, Joint Solutions). Dat doen we door lokale organisaties te versterken, zodat ze overheden, bedrijven en financiële instellingen kunnen beïnvloeden. Ook werken we aan het op de kaart zetten van gender (meer rechten en mogelijkheden voor vrouwen) en innovatieve manieren van monitoring van resultaten, bijvoorbeeld via citizen science. We proberen oplossingen te vinden voor conflicten rond het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, met de landschapsbenadering en door multistakeholder-samenwerking. WWF-NL focust in dit programma op Bolivia, Paraguay, Guyana, Suriname, Indonesië, Zambia en Mozambique.

Wat ga je doen?

Je draagt bij aan de realisatie van de programmadoelen door werkzaamheden op het gebied van zowel beleid, uitvoering als monitoring van het programma, en ondersteuning van de programmamanager. Concreet betekent dit het opstellen van notities en rapportages, het organiseren van workshops en andere bijeenkomsten, coördineren van projecten en processen, beheren van relaties. Het komende jaar zal vooral veel nadruk liggen op het verzamelen en delen van geleerde lessen over diverse thema’s uit het programma.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een pragmatische en doortastende professional met sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden. Je bent goed in samenwerken, steekt de handen uit de mouwen en je zorgt voor snelle en praktische oplossingen in soms lastige situaties. Je bent politiek sensitief, in staat om zelfstandig te werken in een groot en divers programma, ziet snel verbanden en weet daar goed op in te spelen. Je hebt bij voorkeur enige ervaring in monitoring en evaluatie, met een passie voor leren en bent in staat om, in samenwerking met specialistische collega’s op het gebied van PMEL en communicatie, een aantal concrete producten te ontwikkelen en uit te voeren.

 • Je hebt een academische opleiding afgerond
 • Je hebt affiniteit met natuurbescherming en/of ontwikkelingssamenwerking
 • Je hebt ervaring met het werk van NGO’s op het gebied van versterking van het maatschappelijk middenveld
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in programma’s die worden gefinancierd door Buitenlandse Zaken en/of andere publieke donoren
 • Je hebt affiniteit met monitoring, evaluatie en leren in omvangrijke internationale programma’s
 • Je hebt ervaring in project- en procesmanagement en krijgt energie van het organiseren van bijeenkomsten
 • Je bent goed in het naar boven halen en analyseren van (impliciete en expliciete) kennis en ervaring, en het toegankelijk maken daarvan
Onze merkwaarden

Als je voor WWF-NL gaat werken dan ben je ook:

 • Idealistisch pragmatisch
 • Open in verbinding
 • Aanstekelijk enthousiast
 • Gericht op impact
Wat bieden wij?

WWF is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. WWF-NL is gevestigd in Zeist en stimuleert het gebruik van openbaar vervoer en fiets voor woon/werkverkeer en zakelijke reizen. Er wordt een jaarcontract geboden met één maand proeftijd. Het salaris is marktconform en afhankelijk van kennis en ervaring.

Informatie en procedure

Espaz ondersteunt WWF-NL bij de invulling van deze functie. Je sollicitatie kun je sturen naar Georgia Buitelaar, gbuitelaar@espaz.nl.

Vragen over de functie kan je stellen aan Lucia Helsloot, Programma Coordinator SRJS, lhelsloot@wwf.nl.