Onderzoeker Entomologie

This vacancy is for Dutch speakers only

Wetenschappelijke kennis van biologie toepassen in de praktijk, lijkt jou dat wat? Koppert Biological Systems is de internationale marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming. Met circa 1200 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor duurzame land- en tuinbouw. Om ons onderzoekersteam te versterken zijn we op zoek naar een

Onderzoeker Entomologie

40 uur per week, Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam

De functie

Samen met collega’s van het onderzoeksteam ontwikkel je nieuwe natuurlijke vijanden en verbeter je de productie en toepassing van bestaande natuurlijke vijanden. Om dit te kunnen realiseren ontwikkel je mogelijke kweekmethodes op laboratoriumschaal en verdiep je jezelf in de biologie en optimale leefomstandigheden van het betreffende insect of roofmijt. Vervolgens werk je in nauwe samenwerking met de collega’s van de afdelingen Productie en Technische Automatisering aan de ontwikkeling en verbetering van betrouwbare en robuuste massakweeksystemen voor insecten en mijten. Tot slot werk je samen met de afdeling verpakken aan de optimale verwerking van de producten door de logistieke keten.

In deze functie wordt fundamentele kennis van de biologie van de soorten vertaald naar de situatie in massa productie systemen. Het is essentieel om in de diepte te kunnen duiken en daar waar nodig kennis op te doen over voor jou totaal nieuwe (technische) vakgebieden. De opgedane kennis zet je vervolgens om in gerichte proefopzetten en uiteindelijk in grootschalige toepassingen.

Jouw profiel
Herken je jezelf in het volgende profiel, dan wordt je uitgenodigd om te reageren:

  • Je hebt een relevante universitaire opleiding op het gebied van biologie, agrotechnologie, landbouw- of gewaswetenschappen;
  • Je hebt aantoonbare interesse in (productie)techniek in de breedste zin van het woord;
  • Je hebt goede kennis op het gebied van proeftechniek en statistiek;
  • Je bent een praktisch ontwikkelaar.

Om te kunnen slagen in de rol van onderzoeker, is het belangrijk dat je een teamplayer bent en gemakkelijk contact legt met collega’s van andere afdelingen. Je bent een gepassioneerd en leergierig onderzoeker. Het is belangrijk dat je zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift beheerst.

De afdeling

R&D Entomologie richt zich op het vinden van nieuwe natuurlijke vijanden, het ontwikkelen van toepassingen van natuurlijke vijanden en het ontwikkelen van massakweken van deze natuurlijke vijanden. Om dit goed te kunnen doen werkt de afdeling projectmatig en werkt veel samen met andere afdelingen zoals Productie, Marketing, Sales, Technische Automatisering, Verpakking en Expeditie. Op de afdeling R&D Entomologie werken circa vijftien medewerkers.

Wat bieden wij

  • Werken bij een internationaal, groeiend bedrijf dat een belangrijke speler is op het gebied van duurzaamheid;
  • Mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Afhankelijk van je ervaring ligt de salarisindicatie tussen de €3200 en € 4900 bruto per maand.

Meer informatie?

Bezoek onze website www.koppert.nl of bekijk onze fimpjes op Youtube.
Heb je vakinhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Elmer van Baal (onderzoeker) via 06-53188876. Voor vragen over de wervingsprocedure, neem contact op met Mandy Ziel (HR adviseur) via 010-5141280.

Jouw sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Soliciteer HIER of upload je motivatie en CV t.a.v. Mandy Ziel, HR adviseur.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.