Job opportunities

Medewerker Communicatie en vormgeving

Medewerker Communicatie en vormgeving

Wij zoeken een tekstueel sterke, creatieve duizendpoot voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze nieuwe collega heeft als primaire taak het vormgeven van beeld voor onze website en social media en de opmaak van het kwartaalmagazine, jaarverslag, sponsorvoorstellen en andere publicaties. Daarnaast heb je de basis van videobewerking onder de knie en kun je foutloos pakkende teksten schrijven of redigeren.

intro

Wij zoeken een tekstueel sterke, creatieve duizendpoot voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze nieuwe collega heeft als primaire taak het vormgeven van beeld voor onze website en social media en de opmaak van het kwartaalmagazine, jaarverslag, sponsorvoorstellen en andere publicaties. Daarnaast heb je de basis van videobewerking onder de knie en kun je foutloos pakkende teksten schrijven of redigeren. Je werkt onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF. 

Dit is de ideale baan voor een zelfstandige vormgever met een groen hart, die eigen activiteiten met een loondienstverband wil combineren.

De afdeling

De afdeling Marketing, Communicatie & Fondsenwerving bestaat uit 8 gemotiveerde professionals met elk een eigen specialisatie op het gebied van marketing, (online) fondsenwerving en communicatie. Samen zetten ze al hun creativiteit en energie in om (steeds meer) mensen te betrekken bij het werk van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. De afdeling is verantwoordelijk voor het werven van donaties van particulieren, bedrijven en fondsen. Die inkomsten zijn onmisbaar voor onze organisatie en daarmee voor de natuur in Zuid-Holland. De afdeling werkt vanuit Delft samen met de verschillende regiokantoren in de provincie. In deze functie wordt ook nauw samengewerkt met collega’s van De Groene Motor, de afdeling die de groene vrijwilligers in onze provincie ondersteunt. 

Over ons

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap beschermt de natuur in de drukste provincie van ons land. Dat doen we door gebieden aan te kopen, in te richten en te beheren. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, ruim 45.000 beschermers en donateurs, bedrijven en fondsen maken we Zuid-Holland steeds een beetje mooier. Zo’n 55 deskundige en enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag met veel expertise en passie in voor de natuur. Dat doen ze vanuit ons hoofdkantoor in Delft, maar ook vanuit de drie regio’s waar we dicht bij onze natuurgebieden en makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in de buurt. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons Meerjarenbeleidsplan (2019-2023) willen realiseren en bieden onze medewerkers de mogelijkheid om mee te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
 • Het accent ligt in deze functie op vormgeving en beeldbewerking. Daarnaast is het een grote pré als je basale videobewerking beheerst.
 • Je kunt naast dingen visueel aantrekkelijk maken, ook overweg met de pen en je kunt korte teksten schrijven voor bijvoorbeeld de website of een persbericht.   
 • Je denkt actief mee over de online en offline uitingen van het Zuid-Hollands Landschap en hoe we deze nog aantrekkelijker kunnen maken voor onze doelgroepen. 
Wie zoeken we?
 • Je hebt ruime ervaring op het gebied van vormgeving, het schrijven van teksten en beeldbewerking. Ervaring met videobewerking is een sterke pré.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met natuur en landschap en maakt je inhoudelijke materie snel eigen.
 • Een teamspeler die er blij van wordt om dit mooie werk samen met anderen te kunnen doen: 1 voor allen, allen voor 1!
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht ingesteld en vindt het leuk om mee te denken over de koers van onze online en offline uitingen. 
Wat bieden wij?
 • Een aanstelling voor voorlopig 1 jaar (16 uur) met uitzicht op een verlenging bij goed functioneren en voldoende projectfinanciering.
 • Een leuk en enthousiast team van zeer bevlogen en betrokken collega’s.
 • Een interessant werkveld dat actueler en relevanter is dan ooit.
 • Een organisatie die aan het groeien is met een actief personeelsbeleid. Wij bieden je diverse scholings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • De functie is ingeschaald in schaal 6 (€ 2.800 – € 3.600) van de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. 
sollicitatie

Je sollicitatie met motivatie (bij voorkeur digitaal en in pdf) en een portfolio van recent werk (pdf of website) zijn de informatiebronnen op basis waarvan wij onze selectie maken. Wij ontvangen je reactie graag uiterlijk 10 mei 2020 gericht aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in Delft t.a.v. Nelleke van Bergen, n.vanbergen@zhl.nl.

Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Kirstin Poot, afdelingshoofd MCF en bereikbaar op telefoonnr. 06 824 35 385 of k.poot@zhl.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.