Job opportunities

Ervaren én startend adviseur ecologie (32-40 uur)

Ervaren én startend adviseur ecologie (32-40 uur)

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij werken in een team van ca. 45 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit richting met name het westen.

wij zoeken 2 nieuwe collega's

De vraag naar onze diensten op het gebied van ecologisch onderzoek (veelal binnen een juridische context in het kader van Natura 2000, PAS en het HWBP) neemt verder toe. We staan daarom te springen om nieuwe collega’s. Het gaat zowel om een ervaren adviseur als een junior voor onze vestiging in Zwolle. Hieronder een schets van beide profielen:

ervaren adviseur ecologie

We zoeken een leuke collega met wo werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van juridische toetsingen aan de Wet natuurbescherming, met een specialisatie op het onderdeel gebiedsbescherming. Je voelt je als een vis in het water in de rol van specialist of senior adviseur en geniet van het uitvoeren van grondige ecologische analyses en zorgvuldige juridische toetsingen. Je bent ijzersterk in het schrijven van rapportages, zowel als het gaat om de inhoud als structuur en taalvaardigheid. In overleggen met opdrachtgevers of collega’s durf je het voortouw te nemen en je bent een drijvende kracht achter onze focus op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.

junior adviseur ecologie

Je hebt een relevante academische opleiding met specialisatie ecologie en zin om aan de slag te gaan met complexe ecologisch- juridische puzzels. Het uitvoeren van literatuurstudies, het analyseren van data, het afwegen van belangen en het zorgvuldig rapporteren passen je als gegoten. Je blonk hier niet alleen in uit tijdens je opleiding, maar hebt bovenal de ambitie om je hier nog veel verder in te ontwikkelen!

Enige werkervaring is fijn, maar zeker niet noodzakelijk. We hebben ruim voldoende senioriteit in ons team om een starter goed te begeleiden. Uiteraard krijg je een uitgebreid inwerkprogramma, waarbij je je collega’s, opdrachtgevers, projecten en je mogelijkheden binnen onze organisatie leert kennen.

Voor beide functies geldt dat je je in de volgende karakterschets herkent:

Je hebt een professionele werkhouding, maar voelt je vooral thuis in een informele werkomgeving waar relativeringsvermogen en humor de sfeer bepalen. Je bent respectvol naar je omgeving, maar bewaakt je grenzen goed en schroomt niet om je eigen inzichten te delen met collega’s en klanten. Je geniet ervan om zaken goed te organiseren en haalt voldoening uit het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Je hebt de ambitie om een dragende kracht te worden binnen ons groeiende bedrijf.

aanbod

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht om prettig te werken – in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Je komt terecht in een gemotiveerd en betrokken team met zeer tevreden opdrachtgevers. Doorgroeimogelijkheden zijn in ruime mate aanwezig; je krijgt verantwoordelijkheden die bij je passen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met daar bovenop een winstdeling. 

solliciteren

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en in één van bovenstaande profielen? Twijfel je over je geschiktheid of wil je meer informatie over deze functies of ons bedrijf? Bel dan gerust met teamleider Anton Alberts (06- 30053296).

Reacties ontvangen wij graag op sollicitatie@ecogroen.nl, uiterlijk 31 mei 2019. Interessante kandidaten nodigen wij z.s.m. na ontvangst van de sollicitatie uit voor een nadere kennismaking.