Job opportunities

Docent Eco en wildlife

docent eco en wildlife

Voor onze mbo-school in Velp zijn we voor het nieuwe schooljaar (start eind augustus) op zoek naar een docent Eco en wildlife met als expertise ecologie en natuurbeheer. Daarnaast is soortenkennis én praktijkervaring met aanleg- en onderhoudswerkzaamheden een absolute pre (circa 0,8 fte).

Circa 0,8 fte
 
Sluitingsdatum: 28 juni 2019
 

Helicon Opleidingen staat voor eigentijds groen onderwijs en veelzijdige opleidingen, met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Op onze scholen in Noord-Brabant en Gelderland bieden we vmbo- en mbo-onderwijs, cursussen en trainingen.

Onze cultuur? Met plezier hard werken, positief-kritisch meedenken en kansen pakken. Op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Onze professionals bieden we volop kansen voor ontwikkeling. Wij groeien, zodat onze studenten groeien.

Wil jij écht van betekenis zijn voor mbo-studenten? Laat jij ze groeien door ze goed onderwijs, sterke begeleiding en echte aandacht te geven? Ben jij een vakspecialist die het leuk vindt om je vak op de kaart te zetten in de beroepsgerichte opleidingen en wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs? Dan ben jij de enthousiaste docent en collega die we zoeken!

Als je bij Helicon MBO Velp wilt werken, weet je mensen te inspireren, ben je ambitieus, vormt beroepsgericht onderwijs een uitdaging voor je en wordt jouw manier van werken gekenmerkt door een sterke proactieve houding, ben je persoonlijk in je contact met anderen en samenwerkingsgericht.

functie-inhoud

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die vakdeskundig is en organisatorisch sterk. Je bent enthousiast en wil graag je vakkennis delen. Daarnaast ontwikkel je onderwijs en denk je kritisch mee over de verbetering ervan. Je komt in het team van de opleiding Eco en wildlife maar kan ook ingezet worden binnen de andere ‘groene’ opleidingen van Helicon MBO Velp, zoals Bos en natuurbeheer en Outdoor en recreatie.

Eco en wildlife is een internationaal georiënteerde, 3-jarige mbo-opleiding op niveau 4 voor de natuurliefhebber die van avontuur houdt. Bij Eco en wildlife leren de studenten over de relaties tussen klimaat, bodem, planten, dieren en mensen. Hun kennis over én passie voor wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving leren ze ook overbrengen op anderen. Het team van docenten zorgt voor de professionalisering van deze studenten. De vakken die aan bod komen zijn onder andere: ecologie, soortenkennis, landschap en bodem, ethologie, wildlife management, natuurbeheer, educatie, reisleiding en de relatie tussen mens en natuur, wereldwijd. Ook worden er meerdaagse studiereizen georganiseerd tijdens de opleiding.

Wat ga je doen?
 • Je verzorgt mbo-onderwijs voor met name de opleiding Eco en wildlife maar ook andere dag- en deeltijdopleidingen in de groene leefomgeving.
 • Je bent een echte vakspecialist op het gebied van ecologie, natuurbeheer, soortenkennis en werken in het groen.
 • Je organiseert en begeleidt excursies en (buitenland)reizen voor onze studenten.
 • Je wordt mentor van de studenten en begeleidt ze gedurende hun studieloopbaan.
 • Je gebruikt je netwerk in de branche voor onder andere de invulling van inspirerende praktijklessen en/of excursies (arrangeren van leeractiviteiten in samenwerking met het bedrijfsleven).
 • Je geeft invulling aan verschillende activiteiten en projecten binnen het onderwijs.
 • Je ontwikkelt zelfstandig en samen met collega’s lesstof.
 • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs, onze scholen en onze organisatie.
 • Je bent assessor van Praktijkexamens (of bereid tot volgen van de training assessor). 
wat vragen we van je?

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 • Je hebt een relevante vooropleiding op minimaal hbo-niveau en bent in het bezit van of een 2e graads onderwijsbevoegdheid of een pedagogisch didactische opleiding/aantekening (BVE).
 • Enthousiast in het overbrengen van vakkennis op studenten.
 • Vaardig in het competentiegericht coachen van studenten in het mbo.
 • Relevante werkervaring in het onderwijs en/of in het werkveld.
 • Actief volgen en reageren op ontwikkelingen in de regio.
 • Deelname aan de ontwikkeling van het opleidingsteam Eco en wildlife.
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • In bezit zijn van rijbewijs B en bereid zijn om de schoolbus te gebruiken voor vervoer studenten.

Binnen team Eco en wildlife vinden we verder de volgende persoonskenmerken belangrijk: teamplayer, extravert, humor, ondernemend, flexibel en authentiek.

wat bieden we je?

Een werkplek binnen een dynamisch, zelfsturend team. Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal LB van de cao mbo (indien je bevoegd bent in je vakgebied) minimaal € 2.820 en maximaal € 4.218 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Benoeming is in eerste instantie tijdelijk met, bij goed functioneren, uitzicht op verlenging.

word jij enthousiast van deze functie?

Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maurice Koster, teamleider Helicon MBO Velp, bij voorkeur via mail, m.koster@helicon.nl

Solliciteren? Graag ontvangen wij je gemotiveerde reactie voorzien van je CV, onder vermelding van docent Eco & wildlife, vóór 28 juni 2019 per mail, vacaturesmv@helicon.nl

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op vrijdag 5 juli.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

HEADING 1
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.