Job opportunities

Contentproducer WWF.nl

Contentproducer WWF.nl

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen? Dat is wat je gaat doen als je aan de slag gaat bij het Wereld Natuur Fonds.

De organisatie van het WNF bestaat uit de afdelingen Natuurbescherming, Organizational & Talent Development, Engagement en Finance & Operations. De afdeling Engagement werkt ‘agile’ met 5 chapters en 8 squads. Multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid. Voor de afdeling Engagement zijn we op zoek naar een:

Contentproducer WWF.nl (32-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Contentproducer maak je onderdeel uit van het Chapter Creative Content en draag je online op een creatieve manier bij aan onze natuurbeschermingsmissie. Je werkt nauw samen met de vormgevers van het Studioteam en de Communicatiemanagers. Samen met hen bedenk en ontwikkel je tekst, beeld en pagina’s voor onze website. Deze site wordt op dit moment opnieuw gebouwd met de nieuwste mogelijkheden in beheer en optimalisatie. Voor jou een fantastisch moment om in te stappen.

Taken en verantwoordelijkheid
  • Je werkt samen met collega’s in een klein team met een informele maar resultaatgerichte cultuur.
  • Je beheert de website op inhoudelijk niveau middels een fonkelnieuw content management systeem.
  • Je ontwikkelt, test, optimaliseert en evalueert webpagina’s.
  • Je bent bekend met Google analytics, analyseert resultaten en bedenkt verbeteringen.
  • Je adviseert, op basis van de campagnedoelstelling, over de in te zetten communicatiemiddelen en content.
  • Je schrijft (SEO) webtekst (en doet eindredactie).
  • Je bent aanspreekpunt voor interne opdrachtgevers en coördineert het proces rondom de ontwikkeling van teksten en pagina’s.
  • Ervaring met Salesforce, Photoshop en affiniteit met online video gewenst.
Wat vragen wij?

Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in webredactie/content management en het bouwen en optimaliseren van online content (nieuws, campagnepagina’s, formulieren, etc.). Je werkt graag met een CMS. Je bent goed in zowel copy als beeld voor verschillende doelgroepen op verschillende kanalen. Je bent flexibel, creatief en je weet in een handomdraai een goed concept te ontwikkelen. Je hebt oog voor de wensen en behoeftes van de doelgroep en brengt deze met testen, data en analyse in beeld. Wij werken met EPIserver en Salesforce en kennis hiervan is zeer welkom. Ervaring met Photoshop is een pré.

Wat bieden wij?

Je gaat in een dienstverband van 32-40 uur aan de slag in een jong team van gedreven specialisten. Je werkt met schitterend bronmateriaal uit een internationaal netwerk en een urgente missie. Het Wereld Natuur Fonds is volop in ontwikkeling en heeft een informele sfeer. Gevestigd in bosrijk Zeist stimuleren we gebruik van OV en fiets voor woon/werkverkeer. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract met één maand proeftijd. WWF biedt een marktconform salaris.

Information & Procedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om je CV en motivatie voor 3 april a.s. te sturen naar Rozalie Feenstra, HR Adviseur (HR@wwf.nl).

Vragen over de functie kun je stellen aan Rogier Brouwer, Chapter Lead Creative Content (rbrouwer@wwf.nl).

Voor meer informatie over het Wereld Natuur Fonds kun je terecht op onze website www.wnf.nl of onze social kanalen: