Job opportunities

Communicatiemedewerker

Communicatie-medewerker [Dutch]

Voor het Landelijk Bureau in Amsterdam zoeken wij een Communicatiemedewerker 32-36 uur per week

INTRO

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

De functie

Vanuit het landelijk communicatieteam werken we aan het zichtbaarder en bekender maken van IVN. We willen fors groeien in ledenaantal en meer mensen verbinden aan onze missie. Met landelijke campagnes die we uitvoeren met vrijwilligers door het hele land maken we IVN zichtbaar, werken we aan onze doelen en verbinden we nieuwe mensen aan IVN. Denk bijvoorbeeld aan Modderdag, de Slootjesdagen en Nederland Zoemt. Daarnaast verbinden we mens en natuur in programma’s en projecten zoals Tiny Forest en Schone Rivieren.

Als communicatiemedewerker voer je zeer diverse communicatietaken uit:
 • Je werkt planningen uit, ontwikkelt en beheert communicatiemiddelen voor verschillende projecten en campagnes; 
 • Je onderhoudt contact met onze vrijwilligers, externe leveranciers en samenwerkingspartners;
 • Je schrijft, redigeert en publiceert berichten op de website, onze social mediakanalen en via digitale nieuwsbrieven;
 • Je ondersteunt bij de uitvoering van evenementen;
 • In projecten ondersteun je een inhoudelijk projectleider op communicatiegebied.
Jouw Profiel
 • Je bent een echt organisatietalent. Je bewaart het overzicht, kunt goed multitasken. Je bent stressbestendig, flexibel en energiek, een echte doorpakker en regelaar. 
 • Je werkt zelfstandig. Je bent een snelle starter en voelt je verantwoordelijk voor de taken die je uitvoert en bent accuraat.
 • Je begrijpt waar gevoeligheden en belangen liggen en houdt daar rekening mee, je kunt makkelijk met verschillende doelgroepen communiceren.
 • Je bent proactief, komt met voorstellen om zaken concreet uit te voeren. Je ondersteunt graag maar bent ook kritisch en draagt in een team op constructieve wijze bij aan verbetering.
 • Je bent een goede schrijver.
 • Je wilt graag leren, staat open voor feedback en kunt makkelijk met verschillende soorten mensen samenwerken.
 • Je bent flexibel en vindt het prima ‘op locatie’ te werken aan projecten en bent bereid om soms ’s-avonds en in het weekend te werken.  
 •  Je werkt op HBO/WO werk- en denkniveau, hebt een afgeronde opleiding op terrein van communicatie/ marketing en beschikt over relevante werkervaring.
Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Dit kan middels de IVN Academie, waar wij verschillende interne vaardigheidstrainingen aanbieden, waarin je jezelf nieuwe manieren van werken eigen kunt maken. Zo kun je je verdiepen in het leren toepassen van visueel werken, storytelling of scrum. Daarnaast werk je op een prachtige locatie in hartje Amsterdam in een enthousiast marketingcommunicatieteam van 12 professionals.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 7. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast is er een groeibudget dat je kan inzetten voor jouw ontwikkeling. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op langer. De functie heeft de omvang van 32-36 uur en wordt uitgeoefend vanuit Amsterdam.

Interesse?

Ben je enthousiast? Ga dan naar het sollicitatieformulier en upload je cv en motivatie in PDF  ter attentie van Wander van der Kolk. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk dinsdag 12 november 2019. De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 20 november 2019. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

* Privacy 
Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.