Job opportunities

Beleidsmedewerkers Stikstof en Natuur (4 fte)

Beleidsmedewerkers Stikstof en Natuur (4 fte)

De provincie Zuid-Holland wil voor haar inwoners een gezonde, veilige en prettige leefomgeving creëren. Dit doen we onder meer door samen met anderen te zorgen voor een aantrekkelijk natuur- en recreatienetwerk en voor een veilige en schone delta. Vanwege de actuele situatie rond stikstof en Natura2000-gebieden zoeken wij op korte termijn omgevingsbewuste en resultaatgerichte (senior) beleidsmedewerkers die hun tanden willen zetten in dit vraagstuk!

INFO
 
Standplaats: Den Haag
 

Afdeling: Afdeling Water en Groen

Functietype: Tijdelijk

Werkuren: 32-36 u/pw

Sluitingsdatum: 16-01-2020

Standplaats: Den Haag

 

De provincie Zuid-Holland wil voor haar inwoners een gezonde, veilige en prettige leefomgeving creëren. Dit doen we onder meer door samen met anderen te zorgen voor een aantrekkelijk natuur- en recreatienetwerk en voor een veilige en schone delta. Vanwege de actuele situatie rond stikstof en Natura2000-gebieden zoeken wij op korte termijn omgevingsbewuste en resultaatgerichte (senior) beleidsmedewerkers die hun tanden willen zetten in dit vraagstuk!

Wat ga je doen?

De provincie Zuid-Holland wil in toenemende mate samen met partners het verschil maken in de maatschappelijke opgaven. De opgaven zijn leidend en bepalen wat er nodig is en wat we daar als Provincie Zuid-Holland aan kunnen bijdragen. Dat vraagt om een alerte, ondernemende en flexibele houding. Om namens de provincie buiten het verschil te maken, moet je als collega niet alleen verstand hebben van je eigen vak, maar weet je op hoofdlijnen ook waar de rest van de organisatie aan werkt (van beleid tot uitvoering).

Zeer actueel is de stikstofproblematiek, dit onderwerp vraagt om snel en adequaat handelen, inhoudelijke kennis en de juiste bestuurlijke adviezen. Verbinding met natuur, mobiliteit, economie en woningbouw zijn hierbij essentieel. Als nieuwe collega moet je de spanning in dit vraagstuk om kunnen zetten naar een scherp bestuurlijk advies en eigen handelen. Om dit mogelijk te maken hebben we een organisatiestructuur waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat en medewerkers vanuit hun Kennisteam (de thuisbasis) flexibel ingezet worden op de opgaven die op dat moment relevant zijn. We zoeken collega’s voor 2 opgaven die nauw verbonden zijn: Natura2000 en Stikstof.

Natura 2000:
Binnen de opgave om het Natuurnetwerk Zuid-Holland, inclusief de Natura 2000 doelen te realiseren werk je in het Natura 2000 team (circa 8 fte). In dit team ben jij verantwoordelijk voor het laten opstellen van Natura 2000 beheerplannen en het maken van afspraken met terreinbeheerders over de uitvoering van de plannen. Je volgt ontwikkelingen in de omgeving en bent aanspreekpunt voor partners rond een gebied. We zoeken beleidsmedewerkers die projectmatig kunnen werken en beschikken over inhoudelijke kennis en een brede blik.

Stikstof:
Binnen dit team (circa 12 fte) werk je aan de stikstofproblematiek hetgeen van invloed is op natuur, landbouw, economie en mobiliteit. De actualiteit van deze onderwerpen vraagt een scherpe blik en de durf om adviezen te geven die ook raken aan de andere beleidsvelden.

Voor alle collega’s geldt dat je management en opdrachtgevers aanspreekt wanneer jij vindt dat er actie nodig is. Je draagt actief en zichtbaar bij aan de ontwikkeling, de resultaten en producten van de afdeling en de organisatie. Dat betekent ook dat je flexibel omgaat met een veranderend werkpakket.

Afdeling Water en Groen

De afdeling Water en Groen zet zich in voor behoud, ontwikkeling en beleving van het groen in Zuid-Holland. We werken met vele partners aan zoveel mogelijk gevarieerd groen in de provincie, met aandacht voor natuur, recreatie en (duurzame) landbouw. Het halen van de Europese doelstellingen staat centraal, maar in onze werkwijze pakken we bij voorkeur de rol van partner. Een partner die, afhankelijk van de situatie en het vraagstuk, toegevoegde waarde biedt met inzet van kennis, netwerk en/of geld.

Wat neem je mee?

Met jouw helicopterview ben je in staat door de complexe inhoud heen te kijken en de grote lijnen te bewaken, maar je verliest hierbij de details niet uit het oog. Collega’s vinden het fijn om met jou samen te werken omdat je omgevingsbewust, resultaatgericht en proactief bent. Je bent graag een verbindende factor en schakelt behendig tussen beleid, strategie en beheervraagstukken. Je bent een integrale denker en denkt wanneer nodig graag buiten de kaders. Hierbij betrek je actief andere collega’s en teams, die werken aan gerelateerde opgaven. Daarnaast beschik je over: 

  • wo werk- en denkniveau;
  • een ecologische achtergrond in opleiding of werkervaring en kennis van de wet natuurbescherming;
  • ervaring met en kennis van stikstofproblematiek en/of Natura 2000;
  • ervaring met opgavegericht en integraal werken;
  • ervaring met politiek/bestuurlijke processen of de wil om deze ervaring op te doen;
  • kennis van geodata en andere natuurdata is een sterke pré. 

Wanneer je nog geen werkervaring hebt maar wel de juiste bagage en drive om beleidsmedewerker in dit speelveld te worden, overtuig ons dan met je motivatiebrief waarom jij toch geschikt bent voor deze functie.
Geef in de motivatiebrief ook gelijk aan welk aandachtsgebied het beste bij je past. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een schaal 10,11 of 12 functie.

Wat bieden wij?

We bieden 4 interessante functies aan in een dynamische werkomgeving met bevlogen collega’s voor een minimale duur van 2 jaar. Niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Ook kun je rekenen op:

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van twee jaar voor 32 – 36 uur per week;
  • afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een schaal 10, 11 of 12 met een salaris van maximaal € € 4.241,86 bruto per maand (schaal 10), maximaal € 4.959,40 bruto per maand (schaal 11) of maximaal € 5.652,35 bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek;
  • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
  • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.
Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Sollicitatieprocedure

In jouw motivatiebrief lezen we graag terug welk aandachtsgebied jouw voorkeur heeft. 

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. De sluitingsdatum is 16 januari 2020 en de gesprekken zullen plaatsvinden in de laatste week van januari 2020.

Heb je vragen over deze functie bij de provincie Zuid-Holland? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Ingeborg Pronk, Bureauhoofd bij de afdeling Water en Groen, 06-29064727. Wil je weten hoe onze sollicitatieprocedure er verder uitziet? Dat kan Martine Timmers, Recruiter, je vertellen via 06-50064196.

solliciteer op deze website: https://provinciezh.easycruit.com/vacancy/2437493/150391?iso=nl

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs.