Job opportunities

Beleidsmedewerker landbouw en natuur

beleidsmedewerker Landbouw en natuur

LandschappenNL is het grootste samenwerkingsverband op het gebied van natuur, landschap, erfgoed en vrijwilligers. De vraagstukken in het landelijk gebied vragen om een heldere en expliciete inbreng van LandschappenNL in het nationale debat, ten dienste van de provinciale landschapsorganisaties. Daarom zoeken wij een enthousiaste beleidsmedewerker Landbouw en natuur.

In deze functie ben je aanspreekpunt op het gebied van de landbouw(transitie), het agrarisch natuur- en landschapsbeheer, de boerenlandvogels, en de inzet van vrijwilligers daarbij. Je bent de verbindende factor voor de provinciale organisaties, en je bent het landelijke gezicht ‘naar buiten’:

  • Je draagt zorg voor het behartigen van de dossiers ‘landbouw’ en ‘agrarisch natuur- en landschapsbeheer’, met daarin o.a. het transitievraagstuk, het Europese landbouwbeleid, de vraagstukken rond de boerenlandvogels;
  • Je identificeert en attendeert op ontwikkelingen, bundelt opvattingen van de provinciale collega’s, adviseert landelijk gevraagd en ongevraagd externe partijen, en draagt onze standpunten actief uit;
  • Je ondersteunt de provinciale weidevogelcoördinatoren, faciliteert de boerenlandvogelgroepen, beheert de database, verzorgt rapportages, en onderhoudt nauw contact met o.a. de boerenorganisaties;
  • Je bent voor de koepel het gezicht naar buiten voor landelijke activiteiten en netwerken. Voor de provinciale organisaties ben je het centrale aanspreekpunt op deze onderwerpen. Je bent kennisbron en sparring partner, ook voor collega’s werkzaam bij andere groene organisaties of bij overheden.
Wij zoeken

eigenlijk gewoon een leuke nieuwe collega. En natuurlijk ook… iemand met academisch werk- en denkniveau, met ervaring in het opzetten van en leidinggeven aan complexe projecten, en die tegelijkertijd zelf de handen uit de mouwen steekt. Die weet hoe landelijk en provinciaal de bestuurlijke netwerken functioneren en die kennis heeft van maatschappelijke ontwikkelingen op de genoemde domeinen. En die ervaring heeft met het faciliteren van vrijwilligers(groepen). Affiniteit met landschap en natuur is een vereiste.

Wij bieden

afhankelijk van leeftijd en ervaring een maandsalaris van maximaal € 4.845,- (bij volledige werkweek – 37 uur) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Bos en natuur, ondernemingsdeel Landschappen).

Meer informatie?

Zie onze website of bel op 27 maart tussen 10-12 uur of op 1 april tussen 10-12 uur met Hank Bartelink, onze directeur (tel. 030 234 50 10).

Solliciteren of interesse?

Mail dan uiterlijk 8 april 2019 je gemotiveerde reactie en CV naar info@landschappen.nl, ter attentie van H. Bartelink. De eerste selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 12 en 17 april.