Internships/volunteer

Groen traineeship

Groen traineeship

Ben je 16-27 jaar, wil je iets doen voor natuur, landschap of milieu én vind je het leuk om daar met een groep andere jongeren aan te werken? De groene academie organiseert jaarrond groene traineeships voor jongeren die een tussenjaar hebben, net klaar zijn met hun studie, iets extra’s willen doen na hun opleiding of werkervaring op willen doen.

Door wie en voor wie?

Tien grote groene en duurzame organisaties (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG) werken samen aan het Groen Traineeship. De doelgroep is jongeren tussen de 16 en 27 jaar met interesse in natuur en milieu. Kennis en ervaring zijn daarvoor niet nodig.

wat ga je doen?

Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo dragen je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

Wat krijg je ervoor?

Na afronding van het Groen Traineeship ontvang je een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook is er een vergoeding van reiskosten. Maar het belangrijkste is natuurlijk: een superleuke tijd met andere jongeren, een groener tintje van je CV, de ruimte om je te ontplooien, jezelf te leren kennen, een netwerk op de bouwen en bij te dragen aan een betere wereld.

Wil je meer weten over hoe je in aanmerking komt? Of wil je concreter weten hoe dit er dan uit ziet? Kijk dan op de website van de groene academie bij het kopje ‘Veelgestelde vragen’.

Meer weten?

Voor meer informatie en een overzicht van de projecten in de aankomende periode, kijk op de website van de groene academie: https://www.degroeneacademie.nl/6681/groen-traineeship