Job opportunities

Adviseur natuur en biodiversiteit

Adviseur natuur en biodiversiteit

Wil jij als adviseur ecologie advies uitbrengen over ecologische aspecten binnen (multidisciplinaire) projecten?

Wat ga je doen?

In de functie van adviseur natuur en biodiversiteit adviseer je opdrachtgevers en collega’s over ecologische vraagstukken. Je past actuele ontwikkelingen in het vakgebied toe bij het oppakken van klantvragen. Ook zet je daarbij je kennis van de relevante wet- en regelgeving in. Je zoekt naar de juiste balans tussen de, op het oog, soms tegengestelde economische en natuurbelangen.

Als adviseur los je vragen, samen met collega’s, creatief en innovatief op. Je komt, gevraagd en ongevraagd, met nieuwe innovatieve ideeën en oplossingen voor klanten. We verwachten dat je klantenrelaties gaat opbouwen. Je hebt er dan ook geen moeite mee om met goede ideeën op klanten af te stappen. Door je kennis over het vakgebied en je gevoel voor verhoudingen ben je een goede gesprekspartner. Samen met collega’s binnen en buiten de adviesgroep Natuur & Biodiversiteit werk je aan zowel puur ecologische als grote, multidisciplinaire, projecten. Denk daarbij aan vraagstukken rondom beschermde soorten, klimaatadaptatie, natuurinclusief bouwen, gebiedsontwikkeling, ontsnippering, exoten, etc.

Om je inzicht te geven in de projecten waar we trots op zijn en waar we momenteel aan werken, volgen hier een aantal voorbeelden:

Kortom, wij bieden je een veelzijdige functie met veel verschillende vraagstukken en ruimte om je verder in het vakgebied te ontwikkelen. Pak jij deze kans?

Wat vragen wij?

Wij zoeken een collega met een afgeronde academische opleiding biologie met als specialisatie ecologie of soortgelijk. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. We verwachten dat je kennis hebt van natuurwetgeving en -beleid (b.v. Wet Natuurbescherming). Als je specifieke kennis hebt van de ecologie van Nederlandse soorten en habitats is dat zeker een pre, net als aantoonbare veldervaring.
 
Als persoon ben je open, nieuwsgierig en flexibel. Van nature maak je makkelijk contact met mensen en ga je op zoek naar de vraag achter de vraag. Je houdt van diversiteit in je werk, het soort projecten en klanten. Het zorgt ervoor dat je telkens met een frisse en vernieuwde blik de vraagstukken aangaat en tot een succesvol einde brengt. Je houdt van afwisselend werk en vindt vraagstukken over onderwerpen waar je minder van weet een uitdaging. Je houdt van het oplossen van ecologische vraagstukken, zeker als dat samenwerking met niet-ecologen vraagt.

We verwachten dat je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst (mondeling en schriftelijk). De standplaats van de functie is in overleg, en kan Assen, Amersfoort, Arnhem, Zwolle, Maastricht of Den Bosch zijn. Geef in je brief aan waar je voorkeur naar uit gaat.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Improving quality of life” is wat ons verbindt en inspireert. Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team. Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

Jij krijgt volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Silke Wekema, recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 2706 0697 of via silke.wekema@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.
 
Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.