Job opportunities

Adviseur invasieve exoten

Adviseur invasieve exoten

Vacature (32-40 uur, Zwolle)

De biodiversiteit in ons land staat onder druk en dat vraagt naar onze overtuiging om systeemgerichte oplossingen. Invasieve exoten spelen daarin een steeds grotere rol. Al jaren investeren wij in kennis, ervaring en een netwerk op dit vlak en de vraag naar onze diensten op dit thema neemt nu snel toe. Voor versterking van ons team in Zwolle zijn we daarom op zoek naar een ‘Adviseur invasieve exoten’.

Werken bij Ecogroen

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werk-plezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij werken in een team van ca. 50 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit.

Wij zoeken

We zoeken iemand met een groene hbo- of wo-opleiding met interesse op het gebied van invasieve exoten. Enkele jaren werkervaring zijn mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Wel noodzakelijk zijn goede mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden: het gaat om een brede, dynamische functie waarbij je vaak bij en met klanten werkt. Pas je in ons bedrijf? Dan heb je een professionele werkhouding, maar voel je je vooral thuis in een informele werkomgeving waar relativeringsvermogen en humor de sfeer bepalen. Je bent respectvol naar je omgeving, bewaakt je grenzen goed en schroomt niet om je eigen inzichten te delen met collega’s en klanten. Je geniet ervan om zaken goed te organiseren en haalt voldoening uit het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Je hebt de ambitie om een dragende kracht te worden binnen ons groeiende bedrijf.

Wat ga je doen

Als adviseur zit je aan tafel bij diverse opdrachtgevers en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten. Zo kan je denken aan het opstellen van een regionale aanpak van exoten voor een Natura 2000-gebied, waarin je samenwerkt met collega-adviseurs, soort-specialisten en zo nodig kennisinstituten. Op een ander moment werk je aan een beleidsplan voor een gemeente of een subsidieaanvraag voor een woningbouwvereniging die worstelt met bv. Japanse duizendknoop. Regelmatig ben je ook buiten, om groeiplaatsen te inventariseren of om een aannemer te begeleiden bij de uitvoering van (beheer)werkzaamheden. Kortom, een heel breed takenpakket. Uiteraard is er ruimte om ook in andere delen van het vakgebied ecologie mee te werken, maar invasieve exoten vormen wel een belangrijke basis. Je krijgt uiteraard een goed inwerkprogramma en wordt intensief begeleid door collega’s.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht op prettig werken in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Dat resulteert in een gemotiveerd en betrokken team, hoge kwaliteit van producten en diensten en tevreden opdrachtgevers. Doorgroeimogelijkheden zijn in ruime mate aanwezig; je krijgt verantwoordelijkheden die bij je passen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met daarbovenop een winstdeling.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en in bovenstaand profiel? Twijfel je over je geschiktheid of wil je meer informatie over deze functie of ons bedrijf? Bel dan gerust met projectleider Adriaan de Gelder (06-15952326) of teamleider ecologie Astrid van Teeffelen (06-30142807). Reacties ontvangen wij graag op sollicitatie@ecogroen.nl. De vacature staat voor onbepaalde tijd open en sluiten wij pas nadat wij een geschikte kandidaat hebben aangenomen.