Job opportunities

Adviseur ecologie

Adviseur ecologie

Heb je een passie voor ecologie en wil je je inzetten voor een duurzame leefomgeving?
Kom Tauw versterken met jouw kennis en ervaring en word adviseur ecologie!

je rol

Met een groep van ruim 30 ecologen en al meer dan 20 jaar ecologische ervaring is Tauw één van de grootste Nederlandse adviesbureaus op het gebied van natuur.
 
Als adviseur ecologie weet je complexe materie te vertalen naar voor de klant (overheden, bedrijven, woningbouwcorporaties, aannemers, etc.) begrijpelijke taal. Op basis van hun vraagstukken doe je passende projectvoorstellen, deze lopen uiteen van milieueffectrapportages tot biodiversiteitsvraagstukken. Binnen de – vaak multidisciplinaire – projecten heb je een analyserende en adviserende rol.
 
Veel projecten voeren we uit in het kader van onder andere:

 • Wet natuurbescherming (zowel soort- als gebiedsbescherming)
 • Vragen rondom biodiversiteit
 • Natuurontwikkelingsprojecten
 • Stikstofproblematiek

 
Je draagt niet alleen bij aan specialistische projecten, maar ook aan integrale. Hierin zoek je, wanneer nodig, actief de samenwerking met andere afdelingen van Tauw. Daarnaast krijg je de kans om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het team (onder andere door junioren te begeleiden) en aan de inhoudelijke ontwikkeling van de ecologische speerpunten van Tauw.
 
Je standplaats (Amsterdam, Assen, Deventer, Eindhoven, Rotterdam of Utrecht) bepalen we in goed overleg. Ondanks dat je een standplaats hebt, werk je regelmatig ‘buiten de deur’ (op projectlocaties en met collega’s op andere Tauw vestigingen).

Je profiel

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we een relevante afgeronde hbo/wo-opleiding, aangevuld met ruime werkervaring als ecologisch adviseur (ca. 8 jaar). Jouw kennis beslaat de volledige breedte van het vakgebied en je bent in staat om daarmee sturing te geven aan complexe projecten en vernieuwende processen.
 
We zijn op zoek naar een echte teamspeler. Met jouw enthousiaste, opgewekte persoonlijkheid ben je een inspiratie voor de andere teamleden. Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Beschikt over een groot en breed netwerk
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Communicatief sterk (mondeling en schriftelijk)

Wat Tauw jou biedt

Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door collega’s die vanuit hun intrinsieke motivatie werken aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. Naast een uitdagende functie met veel doorgroeimogelijkheden bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s:

 • Marktconform salaris op basis van jouw werkervaring en opleidingsniveau
 • 32 vakantiedagen en de mogelijkheid tot het aankopen van extra verlof
 • Mogelijkheid om te participeren in Tauw door het kopen van certificaten van aandelen (bij vast dienstverband)
 • Flexibiliteit met betrekking tot het indelen van je eigen uren
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan het innovatieprogramma binnen Tauw
 • De coaching, begeleiding en opleidingen die jij nodig hebt om te blijven groeien en ontwikkelen (onder andere via onze eigen Tauw University). Graag onderzoeken we samen met jou hoe we jouw talenten optimaal kunnen inzetten.​
Onze ‘professional playgound’

Advies- en ingenieursbureau Tauw biedt je de ruimte als professional om vanuit je persoonlijke passie slimme oplossingen te bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. In een deskundige en doordachte beïnvloeding van de leefomgeving, zit het wezenskenmerk van ons unieke advies- en ingenieursbureau. Tauw verbindt ruimtelijke ontwikkeling onlosmakelijk met de zorg voor een goed leefklimaat. Daarom streeft Tauw in al zijn adviezen naar duurzaamheid: ‘sustainable solutions for a better environment’.

solliciteren

Voor meer informatie en de mogelijkheid te solliciteren, ga naar hun website.